Nie wiem jakich słów użyć, by określić smak tego cuda. Mogę napisać tylko, że warto! Śmietankowo-czekoladowy smak, karmel ze słoną nutą, chrupiące orzeszki… Co nam trzeba? na spód: 250 g pokruszonych drobno herbatników ( u mnie kakaowe, pełnoziarniste) 100g masła na sernik: 1 kg białego sera 200 ml śmietanki 36% 1 budyń waniliowy 2 tabliczki białej czekolady 6 średnich jaj 100 g cukru pudru laska wanilii dodatkowo Na słony karmel: 100 g cukru 50 g masła 100 ml śmietanki kremówki 36% duża szczypt... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat