Pikantny ketchup z cukinii.

Pikantny ketchup z cukinii.

Pikantny ketchup z cukinii.

Pyszny domowy ketchup, sos, zależy do czego użyjecie. Ja uwielbiam dodawać do mięs i domowej pizzy! Co nam trzeba? 3 kg cukinii (ok. 6 sztuk) 1 kg cebuli 2 łyżki soli 1 szklanka cukru 1 szklanka octu po 1 łyżce słodkiej papryki i ostrej, pieprzu czarnego 3 słoiczki (200g) koncentratu pomidorowego Robimy! Cukinię myjemy, obieramy, tniemy końcówki i kroimy na kawałki. Usuwamy nasiona jeśli są. Przepuszczamy na oczkach jak na placki ziemniaczane- na papkę. Odcedzamy powstałą wodę. Z cebulą robimy to samo i mie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.