Prosta i pyszna propozycja bez pieczenia! Co nam trzeba? około 60 sztuk herbatników Petit Beurre 1 litr mleka 200g masła 200 g kaszy manny 2 łyżki kakao 3 czubate łyżki cukru Dżem truskawkowy- 200g Polewa czekoladowa: 100ml śmietanki słodkiej, tabliczka mlecznej czekolady, 3 łyżki kakao prawdziwego Robimy! Mleko gotujemy z masłem i cukrem, do gorącego już dosypujemy, cały czas mieszając, kaszę mannę i kakao. Gotujemy, aż masa zgęstnieje. Blaszkę- u mnie ok 20 cm długa, wykładamy folią aluminiową lub papierem ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat