Macie na stanie trochę śliwek? Zróbcie obowiązkowo pyszny kruchy placek Mało roboty, a przyjemność jedzenia Co nam trzeba? 250 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 200 g miękkiego masła 100 g cukru trzcinowego 1 żółtko 3 łyżki śmietany 18% około 20 śliwek. łyżka cukru pudru Składniki na ciasto zagniatamy ze sobą i schładzamy w lodówce minimum pół h. W tym czasie myjemy śliwki , kroimy na połówki i usuwamy pestki. Wyjmujemy ciasto i kawałek odkładamy na kruszonkę na wierzch. Na blaszce wyściełanej papierem ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat