Gołąbki pekińskie.

Gołąbki pekińskie.

Gołąbki pekińskie.

Przepis na : obiad

  Dziś pokażę Wam delikatniejszą odsłonę klasycznych gołąbków. A dlaczego? Otóż zmienimy kapustę! Co nam trzeba? 1 duża kapusta pekińska 300ml koncentratu pomidorowego 600g mięsa mielonego- z szynki 150g ryżu 2 jajka 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz garść suszonych grzybków 0,5l wody Robimy! Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Lekko studzimy. Kapustę oddzielamy liść, po liściu- ile się da. Głąb zostawcie! Przyda się do kapusty z koperkiem . Liście pierwsze z wierzchu odkładamy na bok-do wykor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.