Młoda cukinia jest pyszna. Zamknięta w słoiki może śmiało konkurować z ogórkiem. Polecam! Zwłaszcza żółciutką! Co nam trzeba? Około 5-6 małych cukinii – żółtych (ale mogą być i zielone) gorczyca-płaska łyżeczka na słoik zalewa: 3l wody 1,5 szklanki octu 1,5 szklanki cukru 2 łyżki soli kamiennej 4 czubate łyżeczki curry łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka pieprzu 3 łyżeczki musztardy sarepskiej mała cebula posiekana Robimy! Gotujemy wodę i dodajemy wszystkie składniki, mieszamy i studzimy. Cukinię myjemy i... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat