Chleb rustykalny

Chleb rustykalny

Chleb rustykalny

Kiedyś ten przepis znalazłam w necie. Zapisałam go sobie w pliku. Jest wart każdego grzechu. Pochodzi z tej strony z moją lekką modyfikacją Wymaga czasu: trzeba przygotować mu zaczyn, potem składać go, co 50 minut, następnie uformować i dopiero pozwolić dochodzić z piekarniku. Co nam trzeba? zaczyn: -0,5 kg mąki chlebowej -300 ml wody -płaska łyżka soli -2 łyżeczki drożdży instant ciasto: -700 g mąki chlebowej -120g mąki żytniej razowej -120g mąki pszennej razowej -650ml wody -2 płaskie łyżki soli -7 g drożdży in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję