Przepis na : obiad
Kolejna odsłona pysznej babki ziemniaczanej. Tym razem podrasowałam ją świeżą bazylią i zapach jest niesamowity Dodatek cukinii sprawia, że babka jest bardziej mokra i odżywcza. Dodatek kiełbaski dodaje smaczku i aromatu i dodatkowo syci. Co nam trzeba? Użyłam okrągłej ceramicznej formy o średnicy ok 24cm 1,5 kg ziemniaków 3 średnie cebule żółte 2 młode cukinia ok 0,5 kg kiełbasy- ja użyłam głogowskiej 300g mąki 4 jajka sól i pieprz ziołowy 200g posiekanych świeżych liści bazylii oliwa z oliwek (ewentualnie ol... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat