Z cyklu: Domowe pieczywo - Chleb dyniowy (Pane di zucca)

Z cyklu: Domowe pieczywo - Chleb dyniowy (Pane di zucca)

Z cyklu: Domowe pieczywo - Chleb dyniowy (Pane di zucca)

Przepis na : śniadanie

SKŁADNIKI 300 g mąki chlebowej 250 g dyni ugotowanej na parze 15 g świeżych drożdży 150 ml mleka 1 łyżeczka miodu szczypta soli 1 jajko 1 łyżka mleka **** INGREDIENTI 300 g di farina tipo 00 250 g di zucca cotta a vapore 15 g di lievito di birra fresco 150 ml di latte 1 cucchiaino di miele un pizzico di sale 1 uovo 1 cucchiaio di latte PRZYGOTOWANIE W miseczce przygotowujemy rozczyn. Rozkruszone drożdże zalewamy 150 ml letniego mleka; mieszamy do rozpuszczenia si ę  drożdży.   Do dołk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, dynia, chleb, śniadania, pieczywo, chleb na drożdżach , chleb mieszany

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.