Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI (7 sztuk) 500 g m ą ki poznańskiej 20 g świeżych drożdży 4 łyżki oliwy extravergine d'oliva 200 - 250 ml wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru **** INGREDIENTI (7 pezzi) 500 g di farina 00 20 g di lievito di birra fresco 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva 200 - 250 ml di acqua 1 cucchiaino di sale 1 cucchiaino di zucchero PRZYGOTOWANIE W miseczce przygotowujemy rozczyn. Rozkruszone drożdże zalewamy letnią wodą, dodajemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia si... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".