SKŁADNIKI (4 porcje) 320 g ry ż u 150 g ugotowanej ciecierzycy 100 g szpinaku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1,5 l bulionu warzywnego 50 ml białego wina 60 g startego parmezanu 40 g masła 1 cebula s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI (4 porzioni) 320 g di riso 150 g di ceci lessati 100 g di spinaci 1 peperone rosso 1 peperone giallo 1,5 l di brodo vegetale 50 ml di vino bianco 60 g di parmigiano grattugiato 40 g di burro 1 cipolla sale, pepe ol... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".