Pieczony budyń z ricotty i migdałów (Budino di ricotta e mandorle)

Pieczony budyń z ricotty i migdałów (Budino di ricotta e mandorle)

Pieczony budyń z ricotty i migdałów (Budino di ricotta e mandorle)

Pieczony budyń z ricotty i migdałów to ostatnio jeden z moich ulubionych deserów. Budy ń  przypomina w smaku pieczony serniczek o smaku migdałowym. Do tego świeże owoce, dekoracja z serka mascarpone i mamy cudowny deser na letnie podwieczorki. Sm acznego :) SKŁADNIKI (na 4 budynie) 200 gr ricotty 35 gr migdałów bez sk ó rki 40 gr cukru 2 jaja 1 łyżeczka cukru waniliowego Dekoracja 200 gr mascarpone 50 gr cukru pudru płatki&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, mascarpone, deser, desery, serniczek, mielone, deser z mascarpone, deser z owocami, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.