Przepis na : śniadanie
Kiedy nie wiem, co przygotować na szybki posiłek, wtedy ratuje mnie pomysł na uniwersalną frittat ę i to co akurat znajdę w lod ó wce. Tym razem padło na łososia wędzonego i resztkę groszku z sałatki. Wystarczyło tylko kilka składników, aby przygotować bardzo smaczne i szybkie danie, które możemy zaserwować na śniadanie lub obiad w towarzystwie mixu zielonych sa ł at. Polecam Wam serdecznie :) **** Quando non ho proprio idea su cosa preparare da mangiare, a qual punto a venir... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".