Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI (ok. 10 bułeczek) 500 g m ą ki pszennej 40 g cukru trzcinowego 20 g świeżych drożdży 1 jabłko (ok. 200 g) 1 jajko 1 łyżeczka soli 250 ml letniej wody 50 g masla 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki cukru trzcinowego **** INGREDIENTI (ca. 10 panini) 500 g di farina 40 g di zucchero di canna 20 g di lievito di birra fresco 1 mele (ca. 200 g) 1 uovo 1 cucchiaino di sale 250 ml di acqua tiepida 50 g di burro 1 cucchiaino di cannella 2 cucchiaini di zucchero di canna PRZYGOTOWANIE W miseczce pr... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".