Przepis na : obiad
Pulpety z polędwiczki wieprzowej z miętą to przepis inspirowany kuchnią Jamiego Olivera. Do przygotowania tych pulpecików wykorzystamy delikatne mięso, jakim jest polędwiczka wieprzowa. Nie musicie używać tutaj maszynki do mielenia mięsa, wszystko zrobimy w blenderze. To bardzo szybki i prosty przepis. Smak tego dania podkręca dodatek mięty do mięsa oraz sosu Worcestershire do sosu. Danie można podać z kaszą, grzankami, albo klasycznie z ziemniakami. Składniki na pulpety 450g polędwiczki wieprzowej 400g białej fasol... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...