Przepis na : obiad
Od dłuższego czasu chodził za mną smak kurczaka w chrupiącej panierce. Skusiłam się i przygotowałam go na ostro pozostawiając w ostrym cieście naleśnikowym, by tuż przed samym upieczeniem okryć go pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Kąski kurczaka zostały upieczone w piekarniku co pozwoliło na pominięcie zbędnych tłuszczy i smażenia, a tym samym pozwoliło na uzyskanie kruchutkiego mięsko w środku. Kurczak w płatkach kukurydzianych Składniki : 300 g piersi z kurczaka 250 mleka 2% niepełna szklanka mąki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...