Sos kimizu z topinamburem.

Sos kimizu z topinamburem.

Sos kimizu z topinamburem.

Kimizu sauce with jerusalem artichoke.  Sos japoński "kimizu" stosuje się do sałatek z surowych lub lekko obgotowanych jarzyn, na zimno. Doskonały jest np.do ogórka i rzodkiewki. Składniki. Sos kimizu. 3 żółtka szczypta soli duża 1 łyżeczka cukru 3 łyżki octu winnego 3 łyżki wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki wasabi Towarzystwo. 8 cm ogórka 1 topinambur 4 krewetki Wykonanie. Wszystkie składniki zmiksować. Przelać do rondelka o grubym dnie i podgrzewać, miesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.