Maj to apogeum zieleni. Tej soczystej i jakby malarskiej. Aż chce się tworzyć wszystko na zielono. Także dania, które w maju są czystą cząstką natury na talerzu. Zajrzyjmy do zielonego menu Agaty, która wzbogaciła je dzisiaj o kolejną potrawę. Bardzo klasyczną, smakowitą jak zawsze i uniwersalną. Dobrze jest rozpocząć weekend w lżejszym tonie, również żywieniowym. Zupa zamiast drugiego dania Porowa zupa to idealne danie na piątek. Bardzo sycące, więc z powodzeniem zastąpi nam drugie danie. Poza tym warto tę ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...