Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek faszerowanych, moja propozycja to jajka faszerowane wędzonym łososiem. Składniki: - 6 jajek - 100 g wędzonego łososia - 2 łyżki kwaśnej śmietany - sól - pieprz - szczypiorek "Espumisan Max to wyrób medyczny CE" Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodajemy śmietanę (jeżeli masa będzie za gęsta można dodać więcej śmietany), przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekanego łososia i mieszamy. Przygotowaną masą wype... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...