
Wielkanocne ciastka z cytrynowym kremem Po tych wszystkich faszerowanych jajkach czas na coś słodkiego, czyli na obłędne wielkanocne ciastka z cytrynowym kremem. Jak dla mnie to jest świąteczny hit i pyszne połączenie słodkiego kruchego ciasta z lekko kwaskowym gęstym kremem cytrynowym. Ten cytrynowy krem, czyli lemon curd najlepiej jest przygotować dzień wcześniej, żeby dobrze zgęstniał. A nawet zrobić podwójną porcję, bo jestem pewna, że połowę wyjesz z garnuszka 😁, taki jest dobry. Ciasteczka najlepiej prze... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...