Chutney śliwkowy

Chutney śliwkowy

Chutney śliwkowy

Przy okazji śliwkowego ciasta postanowiłam zrobić też jakieś śliwkowe przetwory. Powidła mam jeszcze z zeszłego roku, więc może nie dżem... może coś bardziej wytrawnego... coś do pieczonego  schabu albo kurczaka. W takm razie będzie chutney ! Słodkawo kwaskowy i korzenny dodatek do mięs, zastępca żurawiny czy borówek. Chutney śliwkowy Składniki:800 g śliwek węgierek200 g cebuli70 ml octu winnego100 g cukru100 g rodzynek1/2 łyżeczki imbiru w proszku1 łyżeczka kardamonuspora szczypta mielonych goździkó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, słoik, cebula, mielone, przetwory, sok, schab, pieczenie, imbir, żurawina, duszone, ciasto, kurczak, dodatki do mięs, kurczak pieczony, ciasto z powidłami śliwkowymi, kurczak ze śliwkami, schab ze śliwką, ciasto ze śliwką, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.