Kto ma ochotę na wilgotne i aromatyczne marchewkowe babeczki ze śmietankowym kremem ? Jeśli tak, to jeszcze jest pora, żeby zagościły na Waszym sylwestrowym stole ! Krem do babeczek wypatrzyłam u Doroty na blogu Moje wypieki. Nie dodawałam nigdy mascarpone do bitej śmietany, a okazuje się, że to doskonały pomysł. Mascarpone doskonale "usztywnia" śmietanę. A dekoracją babeczek zajęło się moje starsze dziecię :). Babeczki marchewkowe z kremem cynamonowym Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyż... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...