
Przepis na : obiad
Sos chrzanowy to nieodzowny element Świąt Wielkanocnych. Ma wszechstronne zastosowanie; do wędliny, zimnych mięs, pasztetów czy jajek. Taki sos można zrobić 2-3 dni przed podaniem, nabierze mocy chrzanu, polecam 😊 Składniki: -1 łyżeczka masła -1 łyżeczka maki pszennej -1 szklanka (250 ml) śmietany 30-36 % -1 korzeń świeżo tartego chrzanu -sól, cukier -sok z cytryny -2 plasterki cytryny -żółtko Masło roztopić, zmieszać z mąką, rozprowadzić śmietaną, zagotować. Po zesta... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...