
Przepis na : śniadanie
Bardzo prosty, kolorowy sos do jajek. Pasuje zarówno na śniadanie, kolację jak i na imprezowy stół. Można go podać również do wędlin i pieczonych mies podawanych na zimno. Składniki: -mała puszka groszku -pół słoiczka selera w zalewie - pół marynowanej papryki czerwonej -cebula czerwona -2 łyżki majonezu -2 łyżki gęstej śmietany -łyżeczka musztardy łagodnej -pół łyżeczki (1 ml) cukru -szczypta soli -rukola -cebula dymka ze szczypiorem -4 jajka ugotowane na twardo Cebulę... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...