Łazanki babci Irenki

Łazanki babci Irenki

Łazanki babci Irenki

Łazanki z kiszoną kapustą to smak mojego dzieciństwa. Dawniej mama robiła makaron sama, dziś kupujemy gotowy w sklepie. Kapusta musi być wyrazista i kwaskowa, a do omaszczenia możemy wykorzystać masło z cebulką lub podsmażony boczek czy słoninę.   \ Składniki: -800 g kapusty kiszonej -250-300 g makaronu łazanki  -300 g boczku wędzonego -1 cebula -2 liście laurowe -2 ziela angielskie -sól, pieprz do smaku Jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna zalewamy ją wodą, zagotowujemy chwilę  i odcedzamy. Następnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję