Kapuśniak ze świeżo kiszonej kapusty oraz zupa wietrzenie lodówki :)

Kapuśniak ze świeżo kiszonej kapusty oraz zupa wietrzenie lodówki :)

Kapuśniak ze świeżo kiszonej kapusty oraz zupa wietrzenie lodówki :)

Ostatnio zaniedbałam gotowanie. Robienie przetworów na zimę tak mnie pochłonęło, że wrzucałam do gara wszystko co było pod ręką :)  I tak oto powstał expresowy kapuśniaczek, ze świeżo kiszonej kapusty i zupa z serii - wszystko do gara lub - wietrzenie lodówki :) Składniki: - 1 kg kiszonej, młodej kapusty ( taka  pięciodniowa ) -30 dag kiełbasy wiejskiej -30 dag boczku -jedna cebula Kapustę zalać wodą tak 2 cm powyżej kapusty. Gotować krótko, ponieważ taka kapusta jest mięciutka. Na patelni wysmażyć boczek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.