
Przepis na : śniadanie
Prosty sos, ale jakże charakterny 😊 Łagodny smak śmietany i majonezu przełamałam pikantną mieszanką kiełków, wyrazistą rzeżuchą i cebulka dymką. Polecam 😊 Składniki: -jaka ugotowane na twardo -kwaśna śmietana -majonez -mieszanka pikantnych kiełków -rzeżucha -cebulka dymka -sól -pieprz Śmietanę z majonezem wymieszać w proporcji pół na pół, dodać kiełki, rzeżuchę i posiekaną drobno dymkę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z połówkami jajek, obficie posypać zielenin... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...