Fasolka zamknieta w słoiku

Fasolka zamknieta w słoiku

Fasolka zamknieta w słoiku

Co zrobić z fasolką szparagową, która zostaje w niewielkiej ilości z obiadu? Otóż załadujmy ją do słoika! Żeby nie czuła się samotna zaprośmy jej do towarzystwa pomidory, cebulkę i jeszcze marchewkę. Dla pikanterii dodajmy trochę przypraw. I tak powstała moja wersja potrawki z fasolki, która sprawdzi się w domu gdzie mieszka zapracowana mama i często nie ma czasu na długie gotowanie. Wystarczy, że tylko ugotuje ziemniaczki bądź dowolną kaszę, otworzy taki słoik z potrawką, podgrzeje i ma super obiedzik! Można u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Autor

kulinarne przemysleniakulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasolka szparagowa, potrawka, piersi, pierś, sosy, kotlet, schabowe, sos pomidorowy, kotlety, obiad, kurczak, pierś kurczaka, dietetycznie, dietetyczne , przetwory, pierś z kurczaka, gotowana marchewka, potrawka z kurczaka, dietetyczny obiad, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.