Jak ugotować jajka na twardo? Ile gotować? Niby zadanie banalnie proste, a jednak czasami jajko gotujemy za długo i żółtko robi się brzydkie… a innym razem gotujemy za krótko i zamiast jajka na twardo mamy jajko na miękko lub półmiękko. Ugotować jajko na twardo do pisanek to nie problem, o ile potem nie mamy zamiaru go zjeść. Jeśli jednak zależy nam by ugotować perfekcyjne jajko na twardo , idealnie ścięte i pięknie żółte bez ściemniałych brzegów żółtka, to ważne już jest gotowanie odpowiednio co do jed... czytaj dalej...
Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...