W tym biszkopcie najważniejszym elementem jest porządne ubicie białek. To dzięki nim i ubiciu na sztywną pianę, nie jest potrzebne użycie proszku do pieczenia. Inspiracja: Moje Wypieki Składniki Jajko 5 jajek Cukier 3/4 szklanki Mąka pszenna 3/4 szklanki Mąka zmieniaczana 1/4 szklanki Z podanych składników wychodzi wysoki biszkopt w formie o średnicy 22cm (na całą […] The post Biszkopt rzucany (idealny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Ten przepis ma chyba z 50 lat, bo moja babcia jeszcze tak piekła biszkopt. Ja też go piekę i jest idealny.
Przepis wydaje się bardzo dobry;) Z tym rzucaniem to zawsze mam obiekcje;):):)
Też robię ten biszkopt do tortów i ciast:) Jest naprawdę świetny!Tylko z innego źródła mam przepis, z forum cin cin:)
A ja pierwszy raz widzę:) Zawsze jak mama piekła biszkopt to kazała chodzić na paluszkach, żeby nie opadł:P A tu takie rzucanie;D
Najważniejsze w tym biszkopcie jest to, aby jajka miały temperaturę pokojową (można je ogrzać w gorącej wodzie), dzięki czemu ubite, będą miały znacznie większą objętość ;)
Nie jest potrzebny ;) Wystarczy porządnie ubić białka ;) Wspomniałam o tym we wstępie, nad pierwszym zdjęciem: „W tym biszkopcie najważniejszym elementem jest porządne ubicie białek. To dzięki nim i ubiciu na sztywną pianę, nie jest potrzebne użycie proszku do pieczenia.”
Pozdrawiam ;)