Biszkopt rzucany (idealny)

Biszkopt rzucany (idealny)

Biszkopt rzucany (idealny)

W tym biszkopcie najważniejszym elementem jest porządne ubicie białek. To dzięki nim i ubiciu na sztywną pianę, nie jest potrzebne użycie proszku do pieczenia. Inspiracja: Moje Wypieki Składniki Jajko 5 jajek Cukier 3/4 szklanki Mąka pszenna 3/4 szklanki Mąka zmieniaczana 1/4 szklanki Z podanych składników wychodzi wysoki biszkopt w formie o średnicy 22cm (na całą […] The post Biszkopt rzucany (idealny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Wilczyca Aga Strzęciwilk, 15 grudnia 2013 15:32:21

Ten przepis ma chyba z 50 lat, bo moja babcia jeszcze tak piekła biszkopt. Ja też go piekę i jest idealny.

Renula, 15 grudnia 2013 19:24:22

Przepis wydaje się bardzo dobry;) Z tym rzucaniem to zawsze mam obiekcje;):):)

Shiral Kucharzy, 15 grudnia 2013 20:37:50

Też robię ten biszkopt do tortów i ciast:) Jest naprawdę świetny!Tylko z innego źródła mam przepis, z forum cin cin:)

wedelka, 16 grudnia 2013 01:28:00

Najlepszy przepis na biszkopt wg mnie :) Innego już nie używam :)

Byłem tu. Tony Halik, 16 grudnia 2013 01:51:44

Od dawna szukam dobrego przepisu na biszkopt.

Antenka, 16 grudnia 2013 10:28:29

piekę identyczny, zawsze wychodzi wspaniały!

Silver, 16 grudnia 2013 14:07:54

A ja pierwszy raz widzę:) Zawsze jak mama piekła biszkopt to kazała chodzić na paluszkach, żeby nie opadł:P A tu takie rzucanie;D

Margo, 10 maja 2014 00:36:59

Najważniejsze w tym biszkopcie jest to, aby jajka miały temperaturę pokojową (można je ogrzać w gorącej wodzie), dzięki czemu ubite, będą miały znacznie większą objętość ;)

pati, 21 maja 2014 20:43:41

a proszek do pieczenia potrzebny:-)

SłodkaBabeczka, 21 maja 2014 20:51:53

Nie jest potrzebny ;) Wystarczy porządnie ubić białka ;) Wspomniałam o tym we wstępie, nad pierwszym zdjęciem: „W tym biszkopcie najważniejszym elementem jest porządne ubicie białek. To dzięki nim i ubiciu na sztywną pianę, nie jest potrzebne użycie proszku do pieczenia.”
Pozdrawiam ;)