
Przepis na : śniadanie
Przedświąteczne wypieki to tuziny jaj, no i tuziny ich skorupek! Można je kreatywnie wykorzystać do podania zwykłej jajecznicy w niezwykły sposób. Albo do przygotowania kwiatowej kompozycji na wielkanocny stół. Ostatnio w pofarbowanych skorupkach przygotowałyśmy z Karoliną mini ogródek z rzeżuchą. Zobaczcie sami, jak wyszło! Białe jajka sparzyłam wrzątkiem (10 sekund każde). Rozbiłam nożem mniej więcej na 2/3 wysokości. Wylałam żółtka do miski. Skorupki wymyłam także w środku. Z jaj zrobiłam jaje... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...