
Pyszny żurek na domowym zakwasie, podany w chlebkach. Smaczne danie i efektowne. ZAKWAS NA ŻUREK : 6 łyżek mąki żytniej, pełnoziarnistej 5 ząbków czosnku 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 10 ziarnek pieprzu 500 ml przegotowanej, letniej wody CHLEBKI DO ŻURKU : 30 g świeżych drożdży 1 płaska łyżka cukru 250 ml ciepłej wody 1 jajko 4 łyżki oleju 1 płaska łyżka soli 600 g mąki pszennej tor... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...