
Pyszne, miękkie pierniki które można jeść zaraz po upieczeniu. Są smaczne oraz idealne do dekorowania i zjadania. SKŁADNIKI : 200 g masła 4 łyżki miodu 3 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 jajka 1/2 szklanka cukru 1/4 szklanka bardzo gorącej wody szklanka ma pojemność 250 ml 2 łyżki gęstej śmietany 18 % 700 g mąki pszennej tortowej do dekoracji ; lukier, czeko... czytaj dalej...

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...