Strucla drożdżowa z makiem
Strucla drożdżowa z makiem
Wyjątkowa drożdżówka z makiem. Kusi nie tylko pięknym wyglądem, aromatem, ale także i smakiem :) Jest taka, jaka powinna być idealna wg mnie drożdżówka: wilgotny, mięciutki, aromatyczny, a masa makowa ściśle przylega do ciasta :) Ciasto: 550 g maki (z tego 2 łyżki do zaczynu) ½ szklanki cukru (z tego 1 łyżka do zaczynu) 3 żółtka 200 ml mleka 30 g świeżych drożdży szczypta soli 100 g rozpuszczonego masła Nadzienie: 850 g gotowej masy makowej Bakalland 2 łyżki kaszy manny Zaczyn: Świeże drożdże rozgnieć i wy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarna (nie)codzienność
Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
misia3ek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, kasza, drozdzowka, mak, drożdżówki , ciasta z masa, orzechy, lukier , roladki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, strucla makowa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Kulinarna (nie)codzienność
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję