
Wielkanocne kotlety Sposób na mielone w innej odsłonie. Kotlety robimy z białej kiełbasy i polewamy sosem żurkowym. Bardzo szybkie, proste wykonanie, a jest tradycja, że w Święta Wielkanocne podajemy żurek, my możemy podać kotlety w żurku 😊 Składniki: · 1 kg białej surowej kiełbasy · 3 szklanki domowego zakwasu na żurek lub kupnego · ½ szk. śmietany 12 % · &nb... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...