Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, które łączy w sobie klasyczne smaki kuchni domowej z nutą wyrafinowania. To idealny wybór na rodzinny obiad lub elegancką kolację, która zachwyci każdego, kto ceni prostotę połączoną z głębią smaków. Delikatne plastry mięsa, wcześniej zamarynowane w mieszance ziół i oliwy, stają się wyjątkowo soczyste i pełne aromatu. Po podsmażeniu, mięso dusi się w bogatym sosie przygotowanym na bazie bulionu, cebuli, czosnku i słodkich suszonych śliwek, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...