Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem wg. Susan Herrmann Loomis

Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem wg. Susan Herrmann Loomis

Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem wg. Susan Herrmann Loomis

Lubicie kuchnie francuską, pełną aromatycznych ziół i doskonałej jakości serów ? Koniecznie spróbujcie verrine z purée ogórkowego z twarożkiem. Verrine  to przystawka lub deser ze składników  ułożonych warstwami w małej szklance. Moda na verrine rozpoczęła się we Francji około 10 lat temu i zdobyła popularność i uznanie w wielu krajach. Verrine mogą być słodkie lub pikantne, gorące lub zimne, surowe lub gotowane - ważne, aby składniki kontrastowały ze sobą kolorem i smakiem. Poniższy został w cało... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.