Kardamon - czym go zastąpić i jak "przeliczyć" na mielony
Kardamon - czym go zastąpić i jak "przeliczyć" na mielony
W Arabii Saudyjskie j różne gatunki kardamonu czyli zielony (najbardziej popularny w Polsce), biały i czarny można kupić dosłownie wszędzie. Kardamon jest tutaj dostępny w trzech formach: całe strąki, wyłuskane już nasiona i kardamon zmielony (najmniej aromatyczny, ale też najłatwiejszy w użyciu) Poszczególne rodzaje kardamonu mają też różne zastosowanie: kardamon zielony - najbardziej uniwersalny o słodkawo pikantnym smaku stosuje się do kawy ( tutaj przepis ), herbaty, deserów, dus... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, shoarma, ciasto, imbir, ryby, desery, deser, prosta zupa, pieczywo, wołowina, bigos, pasztet, ryba, gulasz, zupa, sałatka, sałatki, proste ciasto, lekkie sałatki, ciasto z kawą, ryba w ciescie, gulasz po węgiersku, lekkie ciasto, ciasto cytrynowe
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz