Przepis na tę przepyszną, bardzo puszystą babkę drożdżową, którą widzicie na zdjęciach pochodzi z wydanej w 1963 roku książki Kuchnia Polska pod red. dr Stanisława Bergera. Po powiększeniu zamieszczonego na samym dole zdjęcia będziecie mogli zapoznać się z oryginalną recepturą. Piekąc babkę wprowadziłam niewielkie modyfikacje wynikające z tego, że chciałam upiec jedną dość dużą babkę, zamiast dwóch mniejszych. Składniki - okrągła forma z kominem o średnicy 22 cm i wysokości 12 cm używałam szklanki o ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...