Wiele dobrego słyszałam o karobie, który jest zamiennikiem kakao i czekolady. Karob zawiera w sobie fosfor, żelazo oraz wapń, jest doskonałym produktem dla osób mających alergię na czekoladę, lub nie tolerują glutenu. Postanowiłam go przetestować i przygotowałam muffiny, które smakują wyśmienicie, Przygotowywaliście coś z użyciem karobu? Składniki: 3 średnie banany 1 jajko 1,5 łyżki karobu 150 ml mleka roślnnego 150 g czekolady 300 g mąki pszennej ... czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!