KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

Domowa skórka pomarańczowa. Niezbędna do wypieków świątecznych.  Aromat roznosi się po całym domu.  Coraz bliżej święta..... Składniki: 6 dużych pomarańczy  1,5 szklanki cukru  2-3 łyżki wody  Przygotowanie: Pomarańcze dokładnie wyszoruj, pokrój na ćwiartki.  Obierz ze skórki wytnij białą część, najlepiej ostrym płaskim nożem np do ryb. Skórę pokrój w kosteczkę, a z miąższu możesz wycisnąć sok. Następnie skórkę gotuj przez 5 minut, odcedź i powtórz czynność. W garnuszku wymiesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kukuleczki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kukułeczki Kukułeczki


Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, przepisy na święta, ryby, świąteczne, świąteczne przepisy, ryba, przetwory, ryby na święta

Inne przepisy z Kukuleczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.