Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Bardzo słodki deser do kawy. Pyszny i delikatny zamiennik ciasta. Mus wykonuje się bardzo szybko, jednak przed podaniem należy schłodzić go przez kilka godzin w lodówce. Czas wykonania: 30 min + minimum 3 h chłodzenia Ilość porcji: 3 Składniki: 100 g czekolady (50 g mlecznej, 50 g gorzkiej) ½ szklanki jogurtu naturalnego gęstego 70 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki (30-36%) 2 ½ łyżki cukru pudru 1 ½ łyżeczki żelatyny Dekoracja: 2 kostka białej czekolady (opcjonalnie) 6 szt. dekoracji czek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, biała czekolada, mascarpone, ciastka kremówki, ciasta z kremami, deser, walentynki, desery, ciasto, bez pieczenia, szybkie ciasto, szybki deser, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, deser z mascarpone, szybkie ciasto bez pieczenia, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, ciasto z musem czekoladowym, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z masa

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.