Przepis na : obiad
Mała wariacja polsko – włoska. Połączyłam smak naszych polskich buraków, które mają wiele właściwości. Między innymi zapobiegają anemii, wzmacniają układ odpornościowy, pomagają w walce ze zgagą, obniżają ciśnienie krwi oraz dodają sił. Dołożyłam również ser mozzarella, który jest bogaty w wapń, selen, witaminę B12 oraz cenne tłuszcze. Dlatego uważam, że domowy fast – food ma inny wymiar wartości i nie trzeba się go bać. Może być również w odchudzonej wersji – wszystko zależy od naszego „widzi mi się „ a n... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Od kilku lat mieszkam w Londynie i mam wrażenie jakby czas uciekał tutaj szybciej… Dlatego staram się, żeby jedzenie, które przygotowuję, było proste i szybkie, a do tego smaczne i domowe.
W mojej kuchni często łączę potrawy polsko – włoskie i czasem angielskie.