Aby corocznej tradycji stało się zadość, przychodzę dziś z aromatycznym pomysłem na śledzie, bo w ostatnim czasie w spisie najczęściej czytanych przez Was przepisów pojawiają się te na ostro z daktylami i te po skandynawsku . Śledzie piernikowe zrobiłam już w zeszłym roku ale nie udało mi się ich sfotografować, dlatego w tym roku zrobiłam je wcześniej i schowałam na najwyższej półce w lodówce, by móc zabrać je na rodzinną Wigilię, a na specjalne życzenie dziadka zrobię jeszcze te z suszonymi grzybami i żurawi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)