Sezon na szparagi właśnie pakuje ostatnie szpargały do walizki. W przyszłym roku w środku kwietnia znów zapuka do warzywniaków, a potem do naszych kuchennych drzwi i okien. Znów stanie przed nami smukły, chrupiący i w najpiękniejszym odcieniu jasnej zieleni i kości słoniowej. Tymczasem połowę ostatniego pęczka tych pięknych warzyw zamieniam w przepyszną, zieloną pastę. Aromatyczne smarowidełko, pełne szparagowych historii i ich głębokiego smaku oparłam o przepis klasycznego pesto bazyliowego. Zmniejszyłam ilość ziół,... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)