
Listopad rozgościł się u nas na dobre z toną złotych liści powiewających na brzozach na tle ciemnoszarych chmur rozświetlanych czasem ostrym, jesiennym słońcem. Chmury szybują po niebie zraszając od czasu do czasu okolicę rzęsistym deszczem lub mżawką, ciągnąc za sobą woale z mgły. Zatapiam się w tym szaro-żółtym miesiącu, rozgniatając mocno dojrzałe banany, łącząc je z mąką migdałową i złotym miodem. Za kilka chwil ta mieszanka zmieni się w pyszne, ciężkie ciasto bananowe, które podane z kleksem jogurtu natura... czytaj dalej...

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)