Fuczki - bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki - bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki - bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Tak marzę ostatnio o jakiejś dziczy i przestrzeni, że postanowiłam chociaż trochę przywołać klimat, który mógłby mnie przenieść w podobne miejsce chociaż smakiem. Dlatego usmażyłam złociste Fuczki. Bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty, które wywodzą się z kuchni łemkowskiej to pyszna ciekawostka z krainy zielonych połonin. Proste ciasto naleśnikowe, kiszona kapusta i odrobina ziół to przepis na aromatyczne placuszki o złotych, chrupiących brzegach. To idealne danie na zimowe popołudnie, które przyjemnie rozgrzeje ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, ciasto

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.