
Nie wiem, czy w tym sezonie wiosna jest naprawdę wyjątkowo chłodna, czy mimo mojego uwielbienia do śniegu, tak bardzo tęskni mi się już do ciepłego powietrza, większej ilości słońca i mniejszej ilości ubrań. Dlatego na tegoroczny Wielkanocny stół stawiam talerz pełen maleńkich słoneczek. W podstawie kruche ciastko trzymajace w objęciach aksamitny krem z pomarańczy - orange curd - który rozświetla najbardziej pochmurne wiosenne dni. I właściwie można by na tym zakończyć ale żeby nie było za słodko, a bardziej o... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)