Jestem wielką fanką bakłażana i za każdym razem wydaje mi się, że oto ten właśnie sposób na to piękne warzywo, jest tak dobry, że każdego do siebie przekona. Tym razem myślę dokładnie tak samo, a dodatkowo być może niejedna osoba przekona się do rodzynek ;) Bo chociaż ja od rodzynek zazwyczaj stronię, w szczególności w słodkim wydaniu, tak w słonych daniach, jako przełamanie smaków naprawdę świetnie grają! Zapraszam więc do pochylenia się nad półmiskiem bakłażanów po kaszubsku, przyrządzonych na wzór uwielbianych ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)