PLACEK PO WĘGIERSKU

PLACEK PO WĘGIERSKU

PLACEK PO WĘGIERSKU

Placki ziemniaczane można przygotować na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię takie z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany. Mąż natomiast z natury mięsożerny woli je z dodatkiem jakiegoś sosu. Dzisiejsza propozycja to PLACKEK PO WĘGIERSKU.  SKŁADNIKI: na  placki 5-6 dużych ziemniaków 1 jajko 2-3 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 1 ząbek czosnku sól, pieprz olej do smażenia na gulasz 1 kg mięsa ( w moim przypadku szynka wieprzowa ) 2 cebule 1 czerwona papryka 20 dag pieczarek 1 ząbek czosnku 1 l buli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.